Geen categorie Kleine exporteur laat zich niet bang maken door brexit

  Kleine exporteur laat zich niet bang maken door brexit

  0

  Vrijdag 29 maart 2019, de datum waarop het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, komt in rap tempo dichterbij. Veel grote bloemen- en plantenexporteurs zijn al maandenlang bezig zich op de brexit voor te bereiden. Maar hoe zit dat met de kleinere bloemenexporteurs en lijnrijders? Wat doen zij aan brexitvoorbereiding? Wij belden met twee van deze bedrijven.

  Elke zaterdagavond rijdt Wim van Bohemen met drie vrachtwagens snijbloemen naar Noord-Engeland. De lijnrijder maakt de elf uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Killingholme al sinds 1984. „We weten dus nog hoe het was vóór 1993, het jaar waarin de interne EU-grenzen opengingen.” Hij verwacht dat 2019 een moeilijk jaar gaat worden. „We houden rekening met een dip in onze afzet na de brexit. De Britse consument zal echter heus wel bloemen blijven kopen. De markt zal zich daarom snel herstellen.”

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
  Quincy von Bannisseht
  Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

  Reageer op dit artikel

  avatar