‘Kleine kwekers en kopers voelen zich genaaid’

EenVandaag meldt dat sommige kwekers en handelaren zich bedonderd voelen. De klok zou blijven beloofde de directie van FloraHolland enkele maanden terug, maar nu dreigt ze alsnog te verdwijnen door een verhoging van de kloktarieven.

Volgens EenVandaag geven kwekers en handelaren aan dat ze zich genaaid voelen. ‘Een flinke domper voor kwekers en handelaren in Aalsmeer. Afgelopen zomer streden ze voor het behoud van de veilingklok, en meenden dat ze hadden gewonnen. De klok zou blijven, beloofde de directie van de veiling. (..) Maar nu, enkele maanden later, blijkt dat hun overwinning niets waard is’, staat te lezen op de site van EenVandaag.

Handel via de klok wordt veel duurder. En vooral de kleine kwekers en handelaren draaien daarvoor op. Directe afzet wordt goedkoper, aldus Eenvandaag.

EenVandaag besteedt vanavond (18:15, NPO1) aandacht aan de commotie over het tariefvoorstel van FloraHolland. In de uitzending komen kwekers, handelaren en de veiling aan het woord.

Morgen is de algemene ledenvergadering van FloraHolland waar de leden van de coöperatie Royal Flora Holland kunnen stemmen over de tariefwijzigingen.

 

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cor
cor
5 jaren geleden

de klok moet duurder want de veiling wil de kleine kweker weg en de klok gaat alleen als dump plaats dienen als de grote kwekers hun product niet kwijt raken is de klok er nog
dan zitten ze de kleine kweker ook nog in de weg

jos prietpraat
jos prietpraat
5 jaren geleden

alles is beter dan die opsparende groothandels met dumphandel voor heeeeeeeeeeeeeeeele hoge prijs en kwaliteit die treurig is en die inkoop organisatie ( bloomtrade etc ) DIE ZIJN HELEMAAL TREURIG !!!!!!!!! zogenaamd geen commisie rekenen maar die kosten stoppen in het bezorgen !!!!!!!!!!!!!!! wat een bende word het in bloemenland