Kom in de Kas nu ook in Brazilië

  Met het eindigen van de carnaval en direct daarna de internationale Vrouwendag is het jaar 2019 voor Brazilië echt van start gegaan. Januari is hier de echte vakantiemaand en februari staat in het teken van het naderend carnaval. Na carnaval zijn er geen excuses meer en gaat iedereen aan het werk.

  Het positivisme is terug in Brazilië. Weliswaar gematigd, want er moet nog heel veel gebeuren om de economie goed op de rails te krijgen. Er moet veel geïnvesteerd worden in onder meer infrastructuur en het geld is er gewoonweg niet voldoende. Om meer geld beschikbaar te krijgen moet er hervormd worden. Vooral de sociale voorzieningen moeten hervormd worden. De komende maanden beslist de politiek hierover.

  Veiling Holambra is het jaar 2019 goed begonnen. De groei zit er nog steeds in en ook de vooruitzichten naar de Moederdag toe zijn goed. Op alle fronten loopt het gewoon lekker. Innovatieve investeringen betalen zich uit. We hebben de afgelopen jaren RFID-tags bevestigd in al onze logistieke middelen. Bij onze jaarlijkse inventarisatie vorige maand bleek dat we slechts 6(!) karren van de 75.000 zijn kwijtgeraakt en van bledden en fusten helemaal niets! Bovendien konden we de inventarisatie efficiënt uitvoeren in rustige dagen zonder overuren te besteden!

  In de eerste week van april gaan we naar het AIPH-congres in Noordwijk en Aalsmeer. Internationale contacten staan bij ons hoog in het vaandel. Een dag wordt besteed aan het platform van veilingen dat nu inhoudelijk vorm gaat krijgen. Ik ben benieuwd of veilingen er in slagen concrete samenwerking aan te gaan. We moeten goed kijken naar wat we gemeen hebben en op welke punten we van elkaar kunnen leren of samenwerken.

  De afgelopen weken waren er weer diverse vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven bij ons op bezoek. Onder andere Agritect, Florpartners, Erfgoed en Greencre8 waren aanwezig. De sierteelt is meer en meer internationaal georganiseerd.

  Binnenkort een primeur! Op 13 en 14 april wordt in Holambra de eerste editie van een vorm van ‘Kom in de Kas’ gehouden. Zes kwekerijen en onze tuinbouwschool FaaGrow openen hun deuren voor consumenten. Dit wordt strak georganiseerd om niet overlopen te worden door te veel belangstellenden. We zijn uiteraard reuze benieuwd of dit evenement ook in Brazilië goed te organiseren is. Het eerste jaar neemt onze coöperatie de verantwoordelijkheid, maar het is de bedoeling dat een onafhankelijke organisatie daarna het stokje overneemt.

  André van Kruijssen,

  Algemeen directeur Veiling Holambra

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties