Kom in de Kas trekt 205.000 bezoekers

  Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 bezochten 205.000 mensen kassen in 23 regio’s verspreid over Nederland. Mede door het prachtige voorjaarsweer pakten veel mensen de fiets om naar de kassen te komen. Zo’n 1.000 mensen bezochten IBN Kwekerijen in Schaik.

  Het aantal bezoekers van de 39e editie Kom in de Kas ligt mede door het prachtige voorjaarsweer iets boven het bezoekersaantal van voorgaande jaren. In de kassen waren allerlei activiteiten georganiseerd om bezoekers te laten zien en ervaren hoe boeiend de glastuinbouwsector is. Zo konden de bezoekers vragen stellen aan de kweker, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, producten proeven en genieten van prachtige bloemen en bloeiende planten. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zes regio’s openden het hele weekend de deuren.

  IBN Kwekerijen
  Een van de deelnemers uit de boomkwekerijsector was IBN Kwekerijen Schaijk die op zondag haar deuren opende. „We hebben zo’n 1.000 mensen over de vloer gehad en dat is ongeveer het aantal dat we ook tijdens vorige edities van Kom in de Kas mochten verwelkomen”, zegt Frank van den Bergh. „Voor ons is Kom in de Kas niet alleen het moment om aan het publiek te tonen wat voor mooie producten we maken, maar vooral ook een goed moment om onze sociale werkvoorziening onder de aandacht te brengen. Zo gaven onze medewerkers – die veelal een afstand tot de arbeidsmarkt hebben – zelf uitleg over de werkzaamheden op het bedrijf.”

  Samen met standhouders
  IBN Kwekerijen bestaat dit jaar 25 jaar en rondom Kom in de Kas ontstond de gelegenheid om hier extra aandacht aan te geven. „Op zaterdag hebben we een klanten- en relatiedag gehouden waarbij een aantal van onze relaties, waaronder TSD IT bv, Modiform, Groeibalans en D.J. Hendriksen en Zn., met een stand aanwezig waren. Deze standhouders zijn voor een deel ook zondag tijdens Kom in de Kas aanwezig geweest”, aldus Van den Bergh die met grote tevredenheid op het weekend terug kijkt.

  Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt gefinancierd door Dutch Produce Association, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.

  Medewerkers van IBN demonstreren aan de bezoekers van Kom in de Kas de overgewas-wiedwagen.

  In de loods legt een medewerker van IBN uit hoe stek wordt geknipt en gestoken.