Komende week online, tuinbouwbrede bemiddeling personeel

Op dit moment bouwt Kasgroeit een tijdelijk platform om vraag en aanbod van seizoensarbeid bij elkaar te brengen. De verwachting is dat dit platform begin week 13 online komt. Ze doet dit op verzoek van sociale partners in de glastuinbouw. De bemiddeling beperkt zich echter niet tot deze sector.

Het platform van Kasgroeit richt zich op het koppelen van werkgevers met meer mensen dan werk (door de coronacrisis) aan werkgevers met meer werk dan mensen. Maar op dit platform kunnen individuele werknemers en gecertificeerde uitzenders ook zien op welke bedrijven behoefte is aan mensen.

De genoemde problematiek is breder dan alleen glastuinbouw. In de fruitteelt en in de groenten- en fruitgroothandel is eveneens een grote behoefte aan extra mensen door het wegvallen van een deel van de medewerkers. Ook andere agrarische productie sectoren kampen met dit probleem. Een aantal van genoemde sectoren hebben aangegeven interesse te hebben om van het platform gebruik te maken. Vanuit Glastuinbouw Nederland worden gesprekken gevoerd met het UWV, de ABU en de NBBU om te kijken wat er in dit kader over en weer aan samenwerking kan worden ontwikkeld.

Contracten collegiale uitleen

In samenwerking met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw wordt door Glastuinbouw Nederland gewerkt aan de ontwikkeling van contracten op het terrein van collegiale in- en uiteen. Het ministerie van SZW is gevraagd of zij een reactie op het concept van dit contract willen geven.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties