Komkommerteelt eerste teelt in All-climate kas

Begin mei gaan komkommers in de eerste All-climate kas; een innovatieve kas waarin het klimaat van waar ook ter wereld nagebootst kan worden. De kas staat in het onderzoekscentrum van World Horti Center.

In de All-climate kas kan zowel het binnen- als het buitenklimaat ingesteld worden, waardoor de teeltomstandigheden van waar ook ter wereld gesimuleerd kunnen worden.

Studenten van de opleiding Lentiz Horti Technics & Management zullen intensief gebruik gaan maken van deze innovatieve kas. „De studenten laten we op deze manier ervaren hoe het is om in verschillende klimaatzones te telen. We zijn straks in staat om een bepaald buitenklimaat te simuleren, waarop we in de twee afdelingen verschillende klimaatstrategieën kunnen toepassen. Zo kunnen we bijvoorbeeld switchen van klimaat in Colombia naar dat van Vietnam. Hierdoor maken we de nieuwe generatie teeltmanagers en bedrijfsleiders klaar voor een toekomstige baan die in de hele wereld kan zijn”, aldus Roel van Heijningen van Lentiz|MBO Westland.

Deze All-climate kas komt tot stand door een samenwerking tussen Nederlandse kennis-, adviserings- en techniekbedrijven en is in te zetten voor (internationale) trainingsdoeleinden. De partners zijn Hortilux Schréder, Priva, Hoogendoorn Growth Management, AAB NL, Ridder Hortimax, Stolze, Bom Group, Lentiz |MBO Westland en Demokwekerij Westland.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties