Komst aardwarmte Maasdijk stap dichterbij

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft SDE+-subsidie toegekend aan het aardwarmteproject aan de Lange Kruisweg in Maasdijk. Het verkrijgen van de subsidie is een belangrijk onderdeel in de verdere ontwikkeling van dit project, hiermee komt de realisatie een stap dichterbij.

Het aardwarmteproject wordt nu verder ingericht en uitgewerkt in samenwerking met de betrokken glastuinbouwondernemers en warmtecoöperatie Maasdijk. Er wordt onderzocht hoeveel warmte hier in potentie kan worden gewonnen en hoe deze het beste verdeeld kan worden. Daarnaast wordt de indeling van de locatie onderzocht. Wanneer de ontwikkeling succesvol verloopt starten de eerste werkzaamheden op deze locatie naar verwachting op z’n vroegst in de zomer van 2020.

Glastuinbouwondernemers uit het gebied Maasdijk en ’s-Gravenzande kunnen zich nog steeds aansluiten bij de warmtecoöperatie Maasdijk. Energie Transitie Partners ondersteunt de warmtecoöperatie onder andere bij financiering, techniek en ontwerp van het warmtenet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties