Koning Willem-Alexander opent Experience Centre Koppert

Koning Willem-Alexander heeft donderdag het nieuwe informatiecentrum van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs geopend. Dit centrum van 200 m2 is gebouwd om bezoekers te informeren over biologische gewasbescherming.

Na de openingshandeling leidden directeuren Paul Koppert en Henri Oosthoek de koning rond langs informatie over insecten, mijten en microbiologische oplossingen. „De aanwezigheid van de koning is een kroon op ons werk van de afgelopen 50 jaar”, aldus Paul Koppert.

Aansluitend was de koning aanwezig bij de start van het internationale seminar ‘Partners with Nature’ dat Koppert deze dag organiseerde ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Bij dit seminar waren ruim 700 internationale gasten aanwezig.

„We staan nog maar aan het begin”, zei Henri Oosthoek. „We willen telers met hoogtechnologische gewassen tot boeren van akkerbouwgewassen duurzame teeltmethodes aanreiken. Met dit seminar willen we ons wereldwijde netwerk bij elkaar brengen en samen toewerken naar 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd.”

Experience Centre

In 2017 ontving Koppert zo’n 1.000 bezoekers uit 35 verschillende landen. Het bedrijf verwacht dat dit aantal zal toenemen. Het Experience Centre is gebouwd uit de behoefte om die bezoekers te informeren. Op interactieve wijze krijgen ze informatie over de visie van het familiebedrijf, onderzoek en ontwikkeling van biologische gewasbescherming en het productieproces van Koppert. Rondleidingen zijn vanaf één oktober te boeken via de website van het bedrijf.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties