Koninklijke onderscheiding voor Marco van Zijverden

Maandag 14 december werd Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group, tijdens zijn laatste vergadering voor de Raad van Commissarissen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Hij is officieel benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Zijverden loopt 35 jaar in het vak mee. Eerst was hij verbonden bij OZ Export, dat in 1999 over is gegaan in Dutch Flower Group. Van Zijverden ontving de onderscheiding omdat onder zijn leiding de Dutch Flower Group een groei heeft doorgemaakt. Inmiddels vallen er 33 bedrijven onder de paraplu van DFG. Ook heeft hij een bijdrage geleverd in het versterken van de glastuinbouwsector en de internationale sierteelt in het bijzonder.

Eind dit jaar doet Van Zijverden een stapje terug en neemt Jan van Dam het stokje van hem over. De agenda van Van Zijverden gaat er straks anders uitzien. Hij wordt verantwoordelijk voor de Afrikaanse bedrijven, voor Airflo en hij zal een klankbordfunctie gaan vervullen. „Ik blijf betrokken en aandeelhouder, maar ik ben niet meer verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. En dat is goed. Ik zit hier nu 35 jaar en je moet ervoor waken dat je niet in een vast ritme vervalt.”

Een uitgebreid interview met Marco van Zijverden en Jan van Dam is te lezen in het laatste nummer van het jaar, dat op 24 december verschijnt.

Gido Oude Kotte, burgemeester gemeente Aalsmeer, overhandigde de Koninklijke Onderscheiding aan Marco van Zijverden. Karen van Zijverden speldt het lintje bij haar man op. Foto: fotomel.nl
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties