Actie ’Tulp voor Hulp’ levert €168.237,- op

Tijdens de actie ‘Tulp voor Hulp’ bij grootgrutter Albert Heijn zijn 168.237 bossen verkocht. Van iedere bos ging één euro naar het Rode Kruis.

De tulpenactie was eind februari bij de Albert Heijn winkels in Nederland en België die bloemen & planten verkopen. Net als voorgaande jaren ging van iedere bos één euro naar het Rode Kruis. Het eindbedrag van dit jaar komt daarmee op €168.237,-. De hulporganisatie besteedt het geld aan nationale noodhulp in de breedste zin, onder andere het opleiden en voorbereiden van alle vrijwilligers op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. „We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Carine Fortanier (links), unitmanager voor onder andere Bloemen en Planten bij Albert Heijn, overhandigt de cheque aan Marieke van Schaik, directeur van het Nederlandse Rode Kruis
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties