Anthuriumkwekerij lanceert zich in vogelvlucht

Amazone Plants is klaar met zijn uitbreiding en laat dat onder meer weten via een nieuwe huisstijl. Een timelapse video laat zien hoe een tomatenkwekerij in een paar maanden is omgebouwd tot volautomatische kwekerij voor potanthurium

Het areaal potanthurium bij Amazone Plants in Honselersdijk is gegroeid van 2,2 naar 5,8 ha. Het sortiment is uitgebreid van zeven naar achttien cultivars. Was er eerst alleen anthurium in een 17 cm-pot, nu zijn ze er ook in potmaat 14, 12 en (binnenkort) 9 cm.

Lex Scheffers (rechts) en Fred van Zijl begonnen Amazone Plants in 2010.

Week 45 2018 begon het ruimen van het gewasin de tomatenkas. Montage van nieuw schermdoek was toen al gestart. De potanthuriums staan op goten in containers en gaan door de kas zoals Amazone Plants gewend is op de afdeling van 2,2 ha die al langer voor potanthurium in gebruik is. Het oppotten voor de nieuwe kwekerij begon januari 2019. Die planten werden tot april elders opgekweekt. Vanaf zomer 2019 rollen bloeiende anthuriums uit de verbouwde kas.

Lex Scheffers en Fred van Zijl begonnen Amazone Plants in 2010. De kas van 2,2 ha voor potanthurium was toen voor warmte en stroom al gekoppeld aan de naastgelegen kas van 3,6 ha waar Van Zijl tot afgelopen najaar jarenlang tomaten teelde.

Nieuwe huisstijl en website

Voor de nieuwe huisstijl kozen Scheffers en Van Zijl kozen niet alleen de slogan ’ Where the amazon comes to bloom’. Er is ook een vogel in verwerkt, die verwijst naar de ara’s die Fred van Zijl kweekt.

Meer info op de vernieuwe website www.amazoneplants.nl

In de timelapse video in ruim een minuut de verbouwing van tomatenkas tot moderne potplantenkwekerij.

Fred van Zijl maakte al diverse filmpjes van zijn vliegende ara’s

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties