Anthuriumtelers doneren €14.520 aan Duitse Hartstichting

Tijdens de handelsbeurs IPM Essen heeft de Duitse Hartstichting een donatie van €14.520 ontvangen van de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars.

De opbrengst is het resultaat van de jaarlijkse campagne die telers en veredelaars sinds 2014 organiseren voor de Hartstichting. In 2017 is met allerlei acties €30.125 opgehaald voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Op de IPM is Essen liet Martin Vestweber, directeur van de Duitse Hartstichting, weten dat de €14.520 die hij ontving, ten goede komt voor het project Skipping Hearts; een sportprogramma voor kinderen in van groep 3 en 4. „Door middel van touwtjespringen willen we kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren”, aldus Vestweber.

De Nederlandse Hartstichting kreeg hun deel van de opbrengst, €15.605, al op 8 november 2017, tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. De afgelopen vier jaar hebben de Nederlandse telers en veredelaars van anthurium bijna €100.000 bijeengebracht voor onderzoek naar en het beheersen van hart- en vaatziekten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties