Aardwarmte Vogelaer sluit drie nieuwe klanten aan

Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk heeft er drie nieuwe afnemers bij. Bestplant, Bos Flowers & Orchids en de Van der Knaap Groep ondertekenden onlangs een leveringsovereenkomst. Met de drie nieuwe klanten heeft het geothermieproject nu in totaal zeventien warmteafnemers en wordt er bij elkaar op jaarbasis 17,5 MWth aan warmte geproduceerd.

Sinds de opstartfase begin 2018 is er volop gewerkt aan uitbreiding van het warmtenet. Er werden aanpassingen aan de installatie gedaan om de warmte-efficiëntie verder te vergroten. Daardoor ontstonden mogelijkheden om nieuwe afnemers aan te sluiten. De nieuwe klanten zijn gevestigd in het gebied Booma Wetering, rond de Vredebestlaan in Poeldijk en langs de Vogelaer.

V.l.n.r.: Perry van der Knaap (Van der Knaap Groep), Laurens van Dijk (Bestplant) en Willem van den Bos (Bos Flowers & Orchids) ondertekenen de overeenkomst voor warmtelevering door Aardwarmte Vogelaer.

„Dankzij de aansluiting op Aardwarmte Vogelaer kunnen we onze CO2-footprint flink verlagen. Ook dat is weer een stap in de goede richting, wat weer naar voren komt in de registratie van Benefits of Nature”, aldus Laurens van Dijk van potplantenbedrijf Bestplant. Namens Bos Flowers & Orchids tekende Willem van den Bos de overeenkomst. „Wij kunnen onze fossiele energiebehoefte nu met 60% terugdringen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties