Delphy start potplantenonderzoek voor klanten

Delphy Team Pot- en Perkplanten start eigen onderzoek voor haar klanten op het Improvement Centre. Sinds de overheid objectief glastuinbouwonderzoek niet meer financiert, richt Delphy Team Pot- en Perkplanten zich steeds meer op de ontwikkeling van kennis door het uitvoeren van eigen onderzoek. Kennisontwikkeling en -implementatie versterken elkaar volgens het team.

Op dit moment doet Delphy onderzoek naar middelen die claimen een werking te hebben als insectenbestrijding. Het is niet duidelijk of deze middelen werkelijk iets bijdragen aan de bestrijding. Ook is onbekend of er schade dan wel groeibeperking kan optreden. Daarom moeten deze middelen getest worden. Delphy onderzoekt de werking van vijftien middelen tegen witte vlieg.

De opzet van deze proef is mede tot stand gekomen door de betrokkenheid van een Raad van Advies, waarin vijf enthousiaste klanten zitting hebben. Zij vormen een afspiegeling van het klantenbestand en fungeren als klankbord voor Delphy Team Pot- en Perkplanten. De resultaten van bovenstaande proef worden besproken met de klanten van Delphy.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties