Dutch Flower Group legt Honey Highway aan rond Schiphol

Langs de Legmeerdijk in Aalsmeer, grenzend aan het bedrijventerrein VBA-Zuid, hebben CFO Harry Brockhoff en CSR Marcel Zandvliet van Dutch Flower Group (DFG), samen met gedeputeerde Adnan Tekin en directeur Joost Wagemakers van Stichting Leefomgeving Schiphol gisteren op symbolische wijze wild bloemenzaad gezaaid op 500 m2 grond. Volgend voorjaar moet daardoor op de in totaal 1,6 ha tellende strook grond de eerste Honey Highway rond Schiphol ontstaan, een paradijs voor bijen.

Op initiatief van DFG is, in samenwerking met Stichting Leefomgeving Schiphol, de Honey Highway Aalsmeer opgestart. „Wij geloven in betrokken ondernemen, met zichtbare bijdragen aan de verbetering van de leefomgeving. Daar passen Honey Highway met haar doelstelling en Stichting Leefomgeving Schiphol binnen haar doelstelling prima bij”, aldus Brockhoff. Ook gedeputeerde Tekin van (Natuur en Schiphol) juicht het initiatief toe. „Deze pilot kunnen we breder inzetten. Dus ik zie dit als een mooi begin van nog meer bloemrijke bermen rondom Schiphol voor een groene, gezonde leefomgeving.”

Foto: Dutch Flower Group

De wilde bloemen die kleurrijk zullen gaan bloeien, hebben blijvende aandacht nodig. Zandvliet: „We vragen daarom de mensen in onze bedrijven en die op het bedrijventerrein om de bloemen, bijen en hommels in de gaten te houden bij hun ontwikkeling. Dat kan eenvoudig door de wandeling straks in de lunchpauze langs de Honey Highway te doen en met elkaar het gebied te beschermen”.

Ook in Westland
In het Westland vond eerder dit jaar eenzelfde initiatief plaats. Daar zaaide Van den Bos Flowerbulbs een braakliggend stuk grond langs de N213 bij Royal FloraHolland in met wild bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil iets doen om bijen, hommels en vlinders te behouden en terug te brengen in Nederland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties