Sleutel Waterdrinker Green Trade Center officieel overhandigd

Afgelopen week was het zover: directeur Bob Moria van Waterdrinker Aalsmeer ontving tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) uit handen van Boele & van Eesteren namens projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten. Op zondag 18 februari opent het nieuwe pand, gelegen naast het huidige Waterdrinker hoofdkantoor, zijn deuren.

Op een oppervlakte van 25.000 m2 presenteren honderd shop-in-shop kwekers en veredelaars hun noviteiten en specialiteiten: 9.000 soorten kamer- en tuinplanten, 300 soorten orchideeën en boomkwekerijproducten, en honderden soorten bijzondere bloemen in samenwerking met Dobbe Flowers en Agora. De potten, accessoires, bloemisterijartikelen en designobjecten van toonaangevende merken maken het aanbod compleet. ‘Dit alles in een inspirerende omgeving waar de laatste consumententrends, stylingideeën en  vakinformatie gedeeld worden. Hiermee wordt het GTC de grootste inkoopbelevenis en inspiratiebron van internationale allure voor de Europese vakhandel’, aldus Waterdrinker.

In het GTC, ook wel Huis van de Kweker genoemd, staan veredelaar, kweker, leverancier en klant in direct contact met elkaar door een shop-in-shop formule. Bijeenkomsten die hier wekelijks plaatsvinden, hebben als doel innovatie, inspiratie en kennis met elkaar te delen. Het GTC moet voor klanten als inspiratiebron dienen om consumenten te bewegen meer bloemen en planten te kopen.

Daglicht

Vanaf 18 februari kunnen klanten alles verkrijgen wat ze nodig hebben in slechts ‘one stop’. Daarnaast is een verbetering van de klimatologische omstandigheden ten opzichte van de bestaande cash & carry een belangrijke verandering. Dit is niet alleen belangrijk voor planten en bloemen, maar ook voor klanten en medewerkers. Dankzij de kasconstructie van het GTC kan er van daglicht worden genoten en zijn er beluchtingsmogelijkheden. De speciaal gebouwde kas (met extra beluchtingsmogelijkheden) draagt bij aan de flinke uitbreiding van het boomkwekerijassortiment. Verwarming van het hele pand vindt plaats via de vloer.

Openingsweek

Tijdens de openingsweek van 18  tot 25 februari vinden er diverse activiteiten plaats. Zo zijn er productpresentaties van kwekers, meet & greets van Air so Pure over planten en gezondheid en het Longfonds over lucht binnenshuis, demonstraties van Tea by Me, concept met thee van Nederlandse bodem, en potten gieten van Valence. Royal FloraHolland informeert over de campagne Wissel van het seizoen en er zijn veel andere presentaties.

Bron en foto’s: Waterdrinker

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties