Syngenta Flowers neemt Varinova over

De overname van Varinova’s Cyclamen door Syngenta Flowers is succevol afgerond.Met de overname gaat Syngenta Flowers werken aan nieuwe innovaties en stimulans in de cyclamenmarkt.

„Cyclamen is een focusgewas voor ons dat we graag via een breder portfolio willen telen, met een sterke technische ondersteuning voor onze telers. Varinova heeft het aanvullende productportfolio en de veredelingsprogramma waarnaar we op zoek waren. Onze portfolio voor de toekomst is nu completer, geavanceerder en biedt belangrijke voordelen, zoals resistentie tegen botrytis”, aldus Michael Kester, Global Head Flowers. Hij vervolgt: ”De komende maanden zullen we de tijd nemen om samen met het Varinova-team onze cyclamenstrategie te bepalen. We zullen dit hebben afgerond voordat het cyclamenseizoen van start gaat.”

Marga Janus en Bart Kuijer, de eigenaren van Varinova, zijn zeer blij met deze overname: „Varinova heeft een sterke naam in de markt. Deze stap brengt ons veredelingsprogramma met prachtige cyclamengenetica op een hoger niveau. We zien ernaar uit om gebruik te maken van de commerciële kracht van Syngenta.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties