Bestuur Stichting Chryson vernieuwd

Het promotiecollectief voor snijchrysant, stichting Chryson, heeft met Jan van Ruyven een nieuwe voorzitter. De twee telers Martien Borst en Richard van Schie zijn toegetreden tot het bestuur. Henk Jacobs vervangt Cees Dekker als vertegenwoordiger namens Dekker Chrysanten in het Chryson-bestuur.

Chrysantenteler Jan van Ruyven van J & A Flowers volgt de onlangs overleden voorzitter Jan Borst op. Met zijn zoon Martien Borst en Richard van Schie breidt het bestuur van stichting Chryson uit tot vier vertegenwoordigers namens de telers en vier vertegenwoordigers namens de veredelaars. Voormalig chrysantenteler Thijs van Giessen blijft actief als ambassadeur voor Chryson en Brigitte Hagen van Concept Factory is net als voorgaande jaren projectleider voor de collectieve promotie van chrysanten.

Duitsland, Engeland, Rusland en Polen

Met de promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum’ (Just Chrys) heeft jarenlang vooral in Duitsland aan ketenpartners (handel, retail en bloemist) getoond dat juist de chrysant een bloem is voor verrassend en eigentijds bloemwerk. Die promotie werkt: meer consumptie in Duitsland en chrysant kreeg een vaste plek in het sortiment bij afnemers. Daarom is het ‘werkgebied’ uitgebreid richting Engeland, waar eerst de retail en sinds 2017 ook de bloemist wordt gewezen op de vele kleuren, vormen en creatieve mogelijkheden van de chrysant. Rusland (sinds 2017) en Polen (sinds 2018) zijn eveneens landen waar Chryson in zijn promotie extra aandacht aan geeft.

Sinds 1999

Stichting Chryson is sinds 1999 het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantentelers en de veredelaars Armada, Deliflor, Dekker Chrysanten, Dümmen Orange, Floritec en Royal van Zanten, dat werkt aan het behouden of verbeteren van de positie van chrysanten. Het budget komt van de telers en de veredelaars. Er is afdracht via de stek en via de veilingomzet. Het opgehaalde geld is niet alleen voor promotie. Ook onderzoek voor chrysant wordt daarvan betaald.

Het voltallige bestuur van Stichting Chryson met op de bovenste rij (van links naar rechts): Martien Borst, Ringo Veenman, Peter Persoon, voorzitter Jan van Ruyven, Leo Middelburg en Bram Vos. Onderste rij (van links naar rechts): Richard van Schie, Thijs van Giessen, Henk Jacobs en Brigitte Hagen.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties