Bloemencorso’s Drenthe en Overijssel afgelast

De corso’s van Eelde, Vollenhove en Sint Jansklooster plus Frederiksoord zijn afgelast. Doordat het corso in Zundert niet doorgaat, is er minder aanvoer van bloemen. Maar dat heeft volgens het corsobestuur van Frederiksoord niet de doorslag gegeven.

“Het corso niet door laten gaan was geen gemakkelijke beslissing. Belangrijk hierbij is de gezondheid van jullie allen (bouwers, vrijwilligers en het publiek). Samen met argumenten als solidariteit naar andere corso-organisaties, het onvoorspelbare verloop van de maatregelen en mogelijke financiële risico’s, is dit de enige juiste beslissing.” Zo schrijft het bestuur aan de wagenbouwers, op de website van RTV Drenthe.

Versierde fietsen
Het corso van Frederiksoord is ooit opgezet door de tuinbouwschool. In 1890 als Floralia-Vereeniging met als doelstelling: ‘Door het kweken van bloemen en andere sierplanten volksontwikkeling bevorderen en de liefde voor sierplanten opwekken’. In 1960 ging het eerste corso de straat op, met voornamelijk versierde fietsen. Dat werden later weer corsowagens.

Alternatief
De organisatie kijkt naar een alternatief, zoals bijvoorbeeld een variant op de mozaïek-route. Jaarlijks wordt er een route rondom de Drentse dorpen Frederiksoord, Wilhelminaoord en Nijensleek uitgezet waar mozaïeken van bloemen langs staan.

Voor een lijst met afgelaste of verzette evenementen in de sierteelt, check dit nieuwsbericht. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties