Handelsmissie naar Colombia met Rutte en Schouten

Bloementelers die zakendoen in Colombia of hun bestaande contacten in het Midden-Amerikaanse land willen uitbreiden, kunnen van zondag 25 tot en met donderdag 29 november meegaan met de handelsmissie van het kabinet naar Colombia. De missie vindt plaats in aanwezigheid van onder meer premier Mark Rutte, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport. Zakelijk missieleider is voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW.

Vooral in de tuinbouw, melkveehouderij, pluimvee en agrologistiek liggen er in Colombia volop kansen, zo stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Tijdens de missie zal er specifieke aandacht voor het thema ‘Feeding the cities’ zijn. Daarom staat in het programma de toegang tot (gezond) voedsel voor inwoners in Latijns-Amerikaanse megasteden als Bogotá en Medellín centraal. Daarbij is er aandacht voor de landbouwsector in een zich verstedelijkende omgeving, die behoefte heeft aan het op duurzame en inclusieve wijze verhogen van productie, productiviteit en kwaliteit en aan stadslandbouw. Bij voldoende belangstelling vindt het sectorprogramma plaats in Bogotá en Medellín.

Chrysantenkwekerij in Rionegro Antioquia, het op een na grootste bloemenexportgebied in Colombia. Foto: Shutterstock

Aanmelden
RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan, binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Aanmelden kan tot en met maandag 24 september via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op deze site is alle verdere informatie over de missie te vinden.

Deelname kost €950 per organisatie (maximaal twee deelnemers). Bij meer dan twee deelnemers per organisatie betaalt u €475 per extra deelnemer. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties