HOOG-zomeractie levert €403 op voor Villa Pardoes

De zomeractie van phalaenopsiskwekerij Hoog Bos uit Niewaal, inkoopkorting op planten als zo hoog als de betreffende dagtemperatuur, heeft €403,- opgeleverd voor het goede doel Villa Pardoes

Handelaren profiteerden tijdens de speciale HOOG-zomeractie van 28 mei tot en met 27 juli van korting op hun phalaenopsis. De kwekerij doneerde voor iedere order met actieproducten maximaal €1,50 aan het goede doel Villa Pardoes. Uiteindelijk zijn er zo’n 270 transacties met korting via de daghandel geweest in de periode week 22 t/m 30. „Ik schat in totaal dik 14.000 planten. Kopers kochten soms een laag actieproducten en soms een volle kar. Het heeft redelijk gelopen. Omdat de prijs op de klok afgelopen zomer zo laag was, viel het niet mee om de dagprijzen aantrekkelijk te houden voor de kopers, zelfs niet met kortingen van ruim 30% toen het zo warm was.”

De temperatuur van 12:00 uur in Nieuwaal was leidend voor de dagelijkse korting; 15 °C is gelijk aan €0,15 korting per ’actieplant’. Wekelijks betrof het actieproducten die ruim op voorraad waren op de kwekerij van 3,5 ha. Hoe hoger de buitentemperatuur buiten, des te hoger de korting en boven de 20◦C kon tevens het H2Obloom watergeefsysteem toegevoegd worden.

De weekproductie van Hoog Bos is zo’n 35.000 planten, met als specialisatie phalaenopsis potmaat 12 cm met minimaal 3 takken. Het opgehaalde bedrag van €403,- is inmiddels overhandigd aan Villa Pardoes, dat gratis vakanties aanbiedt voor ernstig zieke kinderen en hun familie.

Teler Gerard van Wijk van kwekerij Hoog Bos wil de HOOG-zomer actie volgend jaar herhalen. „Hopelijk halen we dan minimaal €1.000 voor het goede doel.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties