Linflowers wint bloeiproef met troschrysant Deligreen

Tijdens de bloeiproef van veredelaar Deliflor Chrysanten in Maasdijk heeft kwekerij Linflowers de zogenoemde Teler got Talent Award. Het was met hun inzending van de nieuwe groene troschrysant Deligreen, die van de bezoekers van de bezoekers een hoge waardering kreeg

Zowel een vakjury als een publieksjury konden tijdens de bloeiproef in Maasdijk hun oordeel geven over de inzendingen voor de Teler got Talent Award. In totaal stonden er bijna 140 vazen met cultivars van veredelaar Deliflor opgesteld.

In deze ‘competitie’ eindigde kwekerij Linflowers van de broers Rochus en David van Tuijl op nummer 1. Tweede werd kwekerij Denimfleur uit ’s-Gravenzande die de  paars/groene pluischrysant Baltazar inzond. Arcadia Chrysanten uit De Lier werd derde met de witte pluischrysant Magnum, bekend van zijn XXL bloemen.

Teler David van Tuijl (midden) met de Teler got Talent Award, die hij won met de inzending van cultivar Deligreen.

Thema was ’Back to the 50’s’

Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari werden de bezoekers van de winterbloeiproef welkom geheten in de hal, die vanwege het thema ‘Back to the 50’s’ was omgetoverd tot een heuse American Diner, compleet met een blinkende rode Cadillac, bediening op rollerskates , de welbekende rode diner-bankjes, een jukebox. Dit alles werd aangevuld met diverse bloemstukken van chrysanten.

In de kas stonden naast het bekendesortiment ook veel nieuwe cultivars  in bloei. Noviteiten die door de bezoekers zijn aangestreept als kansrijke nieuwkomers waren onder meer de grootbloemige witte pluischrysant Leonov, de witte pluischrysant Evidence en de pluizer roze Empress.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties