Ruim 15.000 bezoekers voor zomerbloemententoonstelling

De 33e editie van Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk trok ruim 15.000 bezoekers. Dit betekent een stijging van bijna 20 % t.o.v. vorig jaar, en toen was de vierdaagse tentoonstelling zelfs nog op zaterdagavond geopend.

De bezoekers kwamen net als voorgaande editie niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken van ons land en soms zelfs van buiten de landsgrenzen. Dit was de eerste editie onder artistieke leiding in handen van arrangeur Heleen Valstar. Niet element in de 33e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling (NZBT) was de ‘Etalage van de toekomst’, waar enkele nieuwe cultivars te zien waren, zoals de witte zonnebloem Procut White Nite, zonnebloem Sunrich Provence en een nieuwe serie Celosia Plumosa die onder het handelsmerk Sunday in de markt wordt gezet.

Nieuw element op de tentoonstelling was de ’Etalage van de toekomt’ met nieuwe cultivars van brassica, zonnebloemen en celosia

Basis van de tentoonstelling is nog altijd de zogeheten NZBT-keuring. Dit jaar waren er 379 inzendingen afkomstig van 102 telers van zomer- en seizoensbloemen. De kwaliteit van de ingezonden producten was volgens de vakjury in alle dertien keurgroepen meer dan uitstekend, wat duidelijk in de scores naar voren kwam. De kwekerij met de allerhoogste score voor zijn product was Floralis uit Honselersdijk. Met een score van 9,85 voor hun gevuldbloemige lisianthus ‘Arosa Red’, mag Floralis zich Meesterteler 2018 noemen.

Het jaarthema ‘Flower Power’ was uitgewerkt: met grote dromenvangers, mandala’s en spetterende kleuren. Dat maakte op vele bezoekers diepe indruk, net als de aanwezige kunst en de muzikale optredens in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Fotowedstrijd

Het thema ‘Flower Power’ inspireerde weer vele fotografen tot het schieten van mooie plaatjes. De organisatie nodigt iedereen uit om aan de fotowedstrijd deel te nemen. Deelnemers kunnen hun digitale foto’s (1 per persoon) tot 16 september a.s. insturen naar tinekevdberg@caiway.netl  onder vermelding van ‘fotowedstrijd Nationale Zomerbloemententoonstelling 2018’. Het reglement is na te vinden op de site.

Tevreden

Het bestuur van de Nationale Zomerbloemententoonstelling kijkt zeer tevreden terug op de 33e editie en bedankt al haar sponsors en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan de totstandkoming.

De uitslag van de NZBT-keuring en foto’s van de 33e editie zijn terug te vinden op www.nzbt.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties