GenNovation opent eigen moleculair laboratorium

De vier bedrijven in het samenwerkingsverband GenNovation, Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan, hebben in Wageningen een moleculair laboratorium geopend voor de ontwikkeling van nieuwe veredelings-technologieën.

Met het moderne moleculair laboratorium gaat GenNovation de vier partnerbedrijven helpen bij de versnelling in veredeling en de ontwikkeling van bijvoorbeeld meer duurzaam te kweken rassen. Het nieuwe laboratorium is gevestigd in Wageningen Agro Business Park. Dit is vanaf nu de vaste locatie van GenNovation, het platform dat kennisuitwisseling tussen de partners moet bevorderen.

Het moleculair laboratorium wordt gebruikt voor de ontwikkeling en toepassing van DNA merkers. Met deze moderne eigen faciliteit krijgt GenNovation meer capaciteit om veredelingsonderzoek te kunnen uitvoeren ten behoeve van de partnerbedrijven.

GenNovation is in 2017 opgericht en is een samenwerkingsverband tussen Anthura, Dekker Chrysanten, Florensis en Gebr. Vletter & Den Haan. De strategische samenwerking is gericht op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe veredelingstechnologieën.

De vier partnerbedrijven v.l.n.r. Arie Vletter (Gebr. Vletter & Den Haan), Henk Jacobs (Dekker Chrysanten), Mark van der Knaap (Anthura) en Leo Hoogendoorn (Florensis) knippen symbolisch het DNA van het GenNovation laboratorium door.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties