Japans Denso koopt aandeel in ‘kassenbouwer’ Certhon

DENSO Corporation, de Japanse leverancier van geavanceerde autotechnologie, neemt een minderheidsbelang in de Certhon Group uit Poeldijk. Familiebedrijf Certhon ontwerpt en realiseert wereldwijd kassen, indoor farms en technische installaties voor de glastuinbouwsector.

 

DENSO is een Japans bedrijf en wereldwijd een toonaangevende leverancier van geavanceerde automotive technologie, systemen en onderdelen voor grote autofabrikanten. Door de kennis en expertise van DENSO op gebied van automatisering (industriële robotica) te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon ontstaat er een samenwerking waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld zal worden.

Groot project in Japan

DENSO en Certhon realiseerden samen al AgriD, één van de grootste kassen in Japan voor Asai Nursery. In deze kas (4,2 ha cherrytomaten) werken telers, robots en geautomatiseerde systemen samen om 24/7 de teelt te beheren. De oogstwerkzaamheden zijn onlangs begonnen in deze kas en worden o.a. uitgevoerd door oogstrobot ‘FARO’ die Denso ontwikkelde.

DENSO en Certhon realiseerden samen al AgriD, één van de grootste kassen in Japan voor Asai Nursery.

Internationale strategie

Voor Certhon past samenwerking met DENSO in de strategie om als familiebedrijf met internationalisering, schaalvergroting en verdere professionalisering de continuïteit te waarborgen. In DENSO’s beleid richting 2030 zijn ook niet-automotive bedrijven (zoals de land- en tuinbouw) geïdentificeerd als focusgebieden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties