Joep Hendricks directeur World Horti Center

Joep Hendricks wordt met ingang van 15 augustus 2019 directeur van World Horti Center Expo. De organisatie van WHC verandert al per 1 juli. Hendricks neemt de taken over van Erwin Cardol, die sinds enkele maanden interim optreed als eindverantwoordelijke.

Hendricks (42) moet als eerste directeur van de nieuwe organisatie van het WHC alle zakelijke activiteiten in het Expo-gebouw uitvoeren. Vanaf 1 juli 2019 zijn de commerciële activiteiten van Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland formeel samengevoegd in de organisatie World Horti Center Expo. Dit is om de efficiëntie en slagvaardigheid van World Horti Center te verhogen. Er is nu één werkorganisatie, één directie en één bestuur. Het toegepast onderzoek en de teelt in de researchkas blijft het domein van Demokwekerij Westland (onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk). Het MBO Westland, gehuisvest in World Horti Center, moet zorgen voor de kruisbestuiving van onderwijs en bedrijfsleven.

Eigenaar van Gygga

Hendricks wordt fulltime directeur van WHC Expo. Zijn vrouw Ida zet hun bedrijf Gygga voort. Gygga, opgericht in 2009, is actief op het gebied van cross-sectorale innovatie. Zo is het betrokken bij HortiAlliance, een samenwerkingsverband tussen 20 toeleveranciers uit de tuinbouw, bij GrowWizzKid (totaalconcept voor basisscholen dat ingaat op voedselvaardigheid) en creatief directeur van Mercado (een tool voor portfolio management bij veredelingsbedrijven). Joep Hendricks werkte eerder bij veredelingsbedrijven, Philips en de WUR.

Doorontwikkeling WHC

De aanstaande directeur ziet voor de doorontwikkeling van World Horti Center enorme kansen. „Dit gebouw laat zien wat er in Nederland door bedrijven, onderzoek, onderwijs en overheden is opgebouwd aan tuinbouwexpertise. Dit is een unieke verzameling van innovaties die een impact op wereldschaal kunnen maken. Met een groeiende wereldbevolking, groeiende koopkracht en hoger bewustzijn van een gezonde leefstijl staat de sector hier in World Horti Center in de perfecte startpositie om die behoeftes in business te vertalen.”

Joep Hendricks

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties