Kennis luchtzuivering planten gebundeld

Partijen als Technopool Sierteelt, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en de Vlaamse Milieumaatschappij hebben in de operationele groep Green-Air alle beschikbare wetenschappelijke kennis over het luchtzuiverend vermogen van planten en bomen verzameld.

De kennis is gebundeld in twee gratis brochures, een over binnenshuisplanten en een over buitenshuisplanten . Er zijn ook twee gratis rapporten(literatuurstudies), een over de situatie in huis en een over effecten van openbaar groen. De lijst met luchtzuiverende planten en bomen is verre van compleet; nog lang niet alle planten zijn wetenschappelijk onderzocht op hun luchtzuiverend potentieel. Ook de kennis over hoeveel planten van welke soort je nodig hebt om de lucht in de huiskamer gezond te houden, is nog beperkt.

Sector informeren

De wetenschappelijke partners in Green‐Air willen de sierteelt‐ en groensector, milieudiensten en professionele groenaanleggers informeren over het effect van groen op luchtkwaliteit. Dit moet hen in staat stellen om geïnformeerde keuzes te maken. Beide brochures en rapporten  zijn beschikbaar op. Het project liep van 01/10/2016 – 30/09/2018. De financiering kwam van het Europees Partnerschap voor Innovatie, Departement Landbouw en Visserij met cofinanciering van het ”Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties