Open dag nieuwe kas Arcadia Chrysanten

Zaterdag 30 november waren vakgenoten welkom in de nieuwe kas van Arcadia Chrysanten in De Lier. Op 4,7 ha worden hier pluischrysanten geteeld. Naast allerlei technieken om HNT (Het Nieuwe Telen) mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld LBK’s met luchtslurven, is geïnvesteerd in compacte modules LED-verlichting.

 

De nieuwe kas aan de Hoefweg 5 in De Lier is de zesde locatie van Arcadia, die nu op ruim 25 hectare gespecialiseerd is in de teelt van pluischrysanten. Het bedrijf wil verder verduurzamen en investeerde daarom in nieuwe technieken als LED en luchtbehandelingskasten (LBK’s). Ook is de nieuwe kas energetisch gekoppeld aan de nabijgelegen locatie aan Burgemeester van Doornlaan (bouwjaar 2015) in De Lier. De assimilatieverlichting op de nieuwe kwekerij is  een Hybride-installatie waarbij de 155 μmol groeilicht voor 50% van LED afkomstig zal zijn en 50% is SON-T.

9 Juli 2019 zijn de eerste stekken geplant op de nieuwe locatie. Dit was precies volgens planning. In oktober kon het oogsten beginnen. De oogst van de tweede teeltronde is inmiddels een feit.

Via dit filmpje op Youtube kunt u onbeperkt een kijkje nemen in de nieuwste kas van Arcadia.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties