Open innovatieplatform voor tuinbouwsector

Ben je start-up of scale-up met een innovatief idee voor de zogenoemde Food & Flower industrie, dan kan je jezelf aanmelden op het open platform hortiheroes.starthubs.co.

HortiHeroes, Starthubs en zes toonaangevende tuinbouwbedrijven (Best Fresh, Beekenkamp Groep, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva) hebben de HortiHeroes Innovation Hub ontwikkeld. Via het open platform willen de initiatiefnemers innovatie in de Food & Flower industrie aanjagen. HortiHeroes werkt samen met Starthubs, die met een bereik van duizenden startups/scale-ups en een 90% match percentage, hét grootste open innovatieplatform van Nederland is.

Innovation Challenges

Royal Brinkman, Best Fresh en Beekenkamp Groep vragen op hortiheroes.starthubs.co als eerste om een duurzame oplossing voor een ‘Innovation Challenge’.

– Royal Brinkman zoekt  startups en scale-ups met duurzame producten en oplossingen voor de glastuinbouw

– Best Fresh wil graag een sorteerlijn voor diverse groenten en fruit die 360-graden video scanning t.b.v. sortering via kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk maakt

– Beekenkamp Groep is op zoek naar een duurzame verpakkingsoplossing om stekjes van Afrika naar Nederland te vervoeren. Jaarlijks gebruikt het bedrijf daarvoor nu 20 miljoen plastic zakjes (kosten: €150.000) en in de sector zijn dat er zeker 10 keer zoveel. De oplossing moet hetzelfde resultaat en houdbaarheid hebben als plastic en bij voorkeur dezelfde prijs .

Aanmelden kan tot september 

Tot maandag 2 september 2019 kunnen voorstellen voor bovenstaande drie challenges worden ingediend. De bedrijven selecteren zelf het beste voorstel van de startups/scale-ups en starten een (pilot)project. Op donderdag 26 september vindt er een Pitch Event in Rotterdam plaats waar alle cases en inzendingen gepresenteerd worden

Tijdens het innovatieseminar van Brinkman op 20 juni is het platform hortiheroes.starthubs.co gelanceerd. Op de foto dagvoorzitter Sophie Hilbrand (links) met Raffi Balder van HortiHeroes. (fotograaf Nico Alsemgeest)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties