Ringo Veenman commercieel directeur Ter Laak Orchids

Per 1 februari start Ringo Veenman als commercieel directeur bij Ter Laak Orchids. Veenman gaat zich richten op de commerciële strategie en ontwikkeling van de kwekerij van phalaenopsis in Wateringen.

De eigenaren Richard en Eduard ter Laak stellen dat door de ontwikkelingen in de markt en de groei van hun bedrijf de commerciële uitdagingen groter worden. Met de kennis en ervaring van Ringo Veenman kunnen ze de commerciële focus verder uitbouwen. De broers Ter Laak breiden hun managementteam gestaag uit, om zich daardoor zelf nog meer te kunnen  richten op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie binnen het bedrijf. Na Edith Bentvelsen, die sinds 1 augustus 2018 is Managing Director bij Ter Laak Orchids en verantwoordelijk voor organisatie, HRM, strategie en marketing, nu dus de komst van commercieel directeur Veenman. Vanaf 1 februari 2019 zal hij de strategie en ontwikkeling van de kwekerij op het commerciële vlak gaan leiden.

Ter Laak Orchids teelt jaarlijks zo’n 8 miljoen Phalaenopsisplanten voor tuincentra, bloemisten en retailers in heel Europa. De totale oppervlakte kas is 17,5 ha, verdeeld over twee teeltlocaties in Nederland, waarvan de nieuwe DaglichtKas van 5 ha de jongste aanwinst is. De eerste planten uit die kas bloeien over enkele weken. Tevens is er een teeltlocatie van 1 ha in Guatemala. Het bedrijf heeft 185 medewerkers.

Afkomstig van Dümmen Orange

Westlander Ringo Veenman is afkomstig van Dümmen Orange, waar hij commercieel directeur bloemen was voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (afgekort EMEA). Veredelaar Dümmen Orange vernieuwde eind 2018 zijn commerciële organisatie ook voor delen van de wereld naar een regionale opzet. De twee EMEA-directeuren commercie voor de divisies bloemen en planten verlieten daarom  de vernieuwde organisatie.

Ringo Veenman

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties