Wim Bens nieuwe voorzitter ZLTO

Wim Bens (58) wordt per 1 februari 2019 de nieuwe voorzitter van ZLTO. Hij volgt daarmee Hans Huijbers op die per 1 april vertrekt. Bens is nu nog directievoorzitter bij Rabobank Tilburg.

Samen met de andere bestuursleden, directeur Kathleen Goense en de medewerkers van ZLTO gaat Bens verder werken aan de visie ’Boeren hebben een Oplossing’. Het bestuur van de ZLTO heeft volgens Huijbers met de keuze voor Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. „ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in Bens, vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector en ik deel dat vertrouwen.”

Wim Bens (Foto: ZLTO)

De in Heesch woonachtige Bens studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie, waarna hij in 2012 directievoorzitter bij Rabobank Tilburg werd. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en was hij betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.

Huijbers kondigde in oktober zijn vertrek aan. Hij zal zijn werk de komende tijd overdragen aan Bens. Goense startte op 1 december als nieuwe directeur van ZLTO.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties