Wouter Bos benoemd tot topman Invest-NL

Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc en oud-minister van Financiën, wordt de eerste bestuursvoorzitter van Invest-NL, de staatsdeelneming die bedrijven aan risicokapitaal, garanties en exportkredietverzekeringen moet helpen, waarvoor zij niet bij een gewone bank terechtkunnen.

Invest-NL wordt naar verwachting in 2019 definitief opgericht. In de aanloop daarnaartoe zal Bos eind oktober beginnen met de opbouw van Invest-NL, zodat hij een voortvarende start kan maken zodra de oprichting van de naamloze vennootschap een feit is. Bos krijgt tijdens deze opbouwfase de gelegenheid om de strategie en visie van Invest-NL mede vorm te geven, zo blijkt uit een brief van de ministers Wopke Hoekstra van Financiën, Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Geothermieprojecten
Vanuit het kabinet kan Invest-NL op een kapitaalinjectie van €2,5 miljard rekenen. Het fonds kan uitkomst bieden voor de financiering van bijvoorbeeld geothermieprojecten in de glastuinbouw. Invest-NL zal ondernemers één loket gaan bieden voor risicokapitaal, garanties en financieringsprogramma’s.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties