Ricardo Kraak algemeen directeur De Vreede Holland

Per 1 februari 2020 is Ricardo Kraak algemeen directeur van phalaenopsiskwekerij De Vreede Holland. Hij neemt het stokje over van John de Vreede, die samen met zijn broer Herman en hun echtgenotes actief blijven op de kwekerij in Bleiswijk. Ricardo Kraak was al operationeel directeur bij het bedrijf.

 

John de Vreede, tot 1 februari algemeen directeur: „Het leiding geven aan een bedrijf waar dagelijks zo’n 140 mensen werkzaam zijn, vraagt om professionals.”  Een vierkoppig managementteam gaat samen met de nieuwe algemeen directeur Ricardo Kraak vormgeven aan de koers van de kwekerij. De namen van het MT worden later bekend gemaakt.

Automatiseren en innoveren

De broers Herman (1960) en John (1962) de Vreede blijven aandeelhouders van De Vreede Holland. Zij gaan zich richten op het automatiseren en innoveren, hun kracht en passie. Met 4 vestigingen en een teeltoppervlakte van 12 ha is het bedrijf gespecialiseerd in de teelt van phalaenopsis in potmaat 9 cm. Door sterke groei in de afgelopen jaren, veel innovatie en een snel veranderende markt merkten zij dat externe kennis en ervaring nodig was om het bedrijf verder de toekomst in te loodsen.

 

Op 10 december 2018 bestond De Vreede Holland 70 jaar. Het Vakblad voor de Bloemisterij sprak kort daarvoor met John de Vreede en zijn vader Wim. Het artikel vindt u via deze link (inlog vereist)

Ricardo Kraak (links) en John de Vreede.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties