Robots voor glastuinders centraal op event RoboCrops

Op 23 en 24 april 2020 is de eerste editie van RoboCrops. Insteek van dat event: de ontwikkelingen van robotica in de glastuinbouw versnellen middels van hackathons, presentaties en matchmaking.

Robocrops moet een jaarlijks terugkerend evenement worden waar hightech bedrijven en universiteiten samenkomen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten zullen uitgedaagd worden in het uitgebreide programma vol hackathons (vanuit verschillende disciplines in korte tijd een oplossing voor een thema of probleem), inhoudelijke sessies en matchmaking. Die zullen simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en RoboHouse/TU Delft.

RoboCrops richt zich op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Voor telers, tech-bedrijven en studenten

Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica voor glastuinbouw krijgen. Tech-bedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Op beide dagen zullen studenten in RoboHouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackathon, georganiseerd door TU Delft en de WUR. Zij zullen hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april presenteren zij hun vondsten voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

 

RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en RoboHouse Delft. Meer info via mail of via deze link

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties