Samenwerking tussen verpakkingsbedrijven

De Koninklijke Paardekooper Group en Circular Plastics gaan intensief samenwerken. Doel is het inbrengen van kennis en expertise om duurzame verpakkingsoplossingen voor de bloemen- en plantenbranche te ontwikkelen.

 

De Koninklijke Paardekooper Group omvat onder meer de bedrijven Broekhof, Van der Windt en Pacomba Horti. Hun zogenoemde LCA Centre is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen.

Circular Plastics ontwikkelt duurzame verpakkingsoplossingen voor de tuinbouw, sierteelt en groenten en fruit. Het bedrijf werkt volgens een consortium-model. Naast Koninklijke Paardekooper Group zijn ook de Kras Recycling Group, Frescoflowers , Crea Green, Con Pearl en de Rabobank als partner aangesloten.

Hergebruik stimuleren

De partijen bundelen de krachten en ontwikkelen verpakkingsoplossingen die de omslag naar een circulaire economie moeten faciliteren en versnellen. Hierbij wordt hergebruik binnen een gesloten kringloop gestimuleerd en worden producten veelvuldig ingezameld, hergebruikt en via moderne upcycling technieken continu gerecycled.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties