Sercom en 30MHz gaan samenwerken in klimaatregeling

Sercom, producent van klimaatcomputers, en 30MHz, ontwikkelaar van sensortechnologie, gaan samenwerken om data-monitoring en registratie te vereenvoudigen. Volgens beide partijen betekent dit een grote stap in het vereenvoudigen van het realtime monitoren en beheersen van klimaatsituaties.

Door de samenwerking kunnen ondernemers het klimaatsysteem van Sercom uitbreiden met de draadloze sensoren van 30MHz. Het is ook mogelijk om de aanwezige Sercom sensoren uit te lezen via het dashboard van 30MHz, of de data uit 30MHz-sensoren te bekijken via SercoVision. Op die manier verzamelen gebruikers gegevens over hun gewassen op zowel macro- als microniveau.

Een combinatie van de systemen kan telers veel voordelen opleveren. Zo voorzien Sercom en 30MHz dat de samenvoeging van data tot een reductie in gewasverlies leidt, doordat er sneller ingespeeld kan worden op snelle klimaatveranderingen. Denk aan een makkelijkere controle en bespeling van dauwpunt, VPD en worteldruk. Ook zien de partijen mogelijkheden op het gebied van energiebesparing.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties