Sjoukje Heimovaara als directeur terug naar WUR

Dr. Ir. Sjoukje Heimovaara  is per 1 maart  algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) in Wageningen. Zij volgt dr Raoul Bino op die 1 januari  2020 stopte. Tot najaar 2019 was Heimovaara CEO bij Royal van Zanten.

 

Heimovaara(1965, geboren in Friesland) studeerde plantenveredeling aan Wageningen University en promoveerde in de celbiologie (1995) aan de Universiteit Leiden. Na haar promotie werkte zij voor TNO. Vanaf 2003 tot 2019 was zij werkzaam bij Royal Van Zanten (RVZ) als directeur R&D en de laatste paar jaar als CEO. Ze verliet RVZ najaar 2019 wegens verschil van inzicht met investeerder Nimbus over haar rol. Nimbus is sinds december 2018 eigenaar van Royal van Zanten .

Sjoukje Heimovaara is al enkele jaren lid van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI), die de regering adviseert over beleid op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. Ze is enthousiast over haar nieuwe baan in Wageningen: „Ik verheug me erop om terug te keren bij WUR, een instituut dat als geen ander kan bijdragen aan een gezondere en duurzame wereld.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties