Tulp ‘Lorely’ gedoopt bij Veiling Rhein-Maas

Op woensdag 7 februari jl. vond bij Veiling Rhein-Maas de eerste tulpendoop plaats, sinds de oprichting van de veiling in 2010. Aanvoerder Litjens Tulpen heeft samen met zijn klant Mat Dings van Gebr. Dings BV alsook met het Nederlandse Tulpenmeisje 2018 Lisa Smit en Veiling Rhein-Maas de nieuwe tulpensoort `Lorely´ in de foyer van de veiling officieel gedoopt.

„De vooral voor de Duitse markt geproduceerde tulp `Lorely´ maakt enthousiast door de grote en indrukwekkende bloemen in een opvallende kleur – roze-wit – en een lange houdbaarheid”, zo lichtten Jeroen en Sander Litjens toe. Na afloop van de doop kregen de aanwezige klanten monsterbossen van deze nieuwe tulpensoort uitgereikt. Deze aanvulling op het assortiment zal vermoedelijk tot en met begin maart via de bekende inkoopkanalen van Veiling Rhein-Maas (klokverkoop, Kopen-Op-Afstand, klokvoorverkoop en klokservice) verkrijgbaar zijn.

De aanvoerder Litjens Tulpen uit Creil (NL) verkoopt zijn producten sinds januari 2015 via Veiling Rhein-Maas. Het in 1950 opgerichte bedrijf wordt in derde generatie door de broers Jeroen en Sander Litjens geleid en kan op een lange traditie en grote ervaring in de tulpenteelt terugkijken. Litjens Tulpen produceert op 17 hectare volle grond tulpenbollen en broeit daarnaast 3,5 miljoen tulpen in de kas af.

(v. l. n. r.): Sander Litjens, Lisa Smit, Uwe Bedenbecker (directeur Veiling Rhein-Maas), Jeroen Litjens en Mat Dings doopten de tulp met echte champagne.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties