Zalam vestigt zich in groothandelscentrum Plantion

Zalam verhuist van een bedrijfshal binnen Plantion naar Groothandelscentrum Plantion en breidt daar haar activiteiten uit richting bloemengroothandel. Ze opent de deuren van haar nieuwe bedrijfspand officieel op woensdag 24 januari 2018.

Zalam is al jaren gehuisvest op het terrein van de veiling, eerst in Bemmel en later in Ede. Toen de veiling fuseerde en naar Ede verhuisde, werd Zalam in 2010 huurder van een grote bedrijfshal bij Plantion. Vakbloemisten in heel Nederland geven aan Zalam per e-mail bestellingen door. De inkopers van Zalam kopen de gewenste producten vervolgens op de klokken in Ede, Aalsmeer en Rijnsburg, verwerken ze en zetten ze klaar voor de klant zodat ze afgehaald kunnen worden.

Foto: VVB Van Bree

Door de sterke groei ontstond er opnieuw behoefte aan meer bedrijfsruimte. Volgens directeur-eigenaar Adriaan Baltus was er daarnaast nog een andere reden om zijn bedrijf naar het groothandelscentrum te verplaatsen: „Er is veel belangstelling van nieuwe klanten, maar zij willen de producten eerst zien en dan pas kopen. In het groothandelscentrum kunnen we onze bloemen goed tonen en hebben we de mogelijkheid om persoonlijke aandacht aan de klant te geven.”

Verhuurder Plantion is ook blij met de komst van Zalam. Algemeen directeur Peter Bakker: „Het is onze strategie dat klanten op de marktplaats Plantion alles moeten kunnen vinden wat zij nodig hebben. We hebben nu weer twee sterke bloemengroothandelaren in het groothandelscentrum en dat is goed voor de klant. Ook gezien de focus op kwaliteitsbloemen en de werkwijze is Zalam een verrijking voor het groothandelscentrum.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties