Krijg een kwart van je energiebesparende investering terug van de overheid

Telers of telerscollectieven die willen investeren in energie-efficiëntie kunnen hiervoor vanaf volgende week subsidie voor aanvragen. Het minimale subsidiebedrag is €5.00o, maar kan afhankelijk van de investering oplopen tot maximaal €187.500. Het gaat hier om energiebesparende investeringen in een tweede energiescherm, een luchtbehandelingssysteem en aansluiting op een warmtenetwerk of een biogas- of koolstofdioxidenetwerk.

Dit heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekendgemaakt. Het beschikbare budget is 6 miljoen euro. De subsidieregeling is opgesteld van 15 augustus tot en met 15 september, dus telers hebben een maand de tijd om de financiële ruggesteun aan te vragen. Telers krijgen maximaal 25% vergoed van de kosten in installaties van nieuwe machines en apparatuur die onder de subsidie vallen, meldt RVO.

Aan de subsidie zitten wel enkele voorwaarden verbonden, zo maakt RVO duidelijk. Zo mag het project nog niet van start zijn gegaan, bijvoorbeeld via een aanbetaling van de installeur. Pas vanaf de startdatum van het project mogen de kosten worden gemaakt. Ook worden alleen de technische kosten vergoed en niet de ondersteunende en bijkomende kosten. Voor veel investeringen in energiebesparing geldt de subsidie niet, bijvoorbeeld voor het eerste energiescherm, het gevel- en verduisteringsscherm en schaduw- en zonweringsschermen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties