Kuehne + Nagel past blockchain toe bij wegen zeecontainers

Forwarder en importhandler Kuehne+Nagel – die ook veel luchtvracht van bloemen afhandelt – past voor het eerst op grote schaal blockchain technologie toe in een van haar eigen systemen. Het gaat om de zogeheten VGM Portal, een in 2016 geïntroduceerd systeem dat het brutogewicht van een exportcontainer voor zeetransport bijhoudt en 800.000 transacties per maand verwerkt, zo maakte de logistieke dienstverlener onlangs bekend.

Door de toepassing van blockchain wordt gegevensuitwisseling tussen de verschillende betrokken partijen vergemakkelijkt. Alle informatie die het systeem binnenkomt, wordt voortaan vastgelegd voor de hele supply chain. Dankzij de toepassing van blockchain zijn data volgens Kuehne + Nagel makkelijker uit te wisselen met andere partijen, zonder dat daarbij de eisen vanuit de industrie op het gebied van vertrouwelijkheid en gegevensprivacy worden geschonden. Data veranderen niet en blijven constant traceerbaar.

Foto: Shutterstock

Fraudebestendig
„De lijst met beloften die blockchain voor de logistieke sector zou hebben, is lang, maar er zijn nog maar weinig concrete toepassingen”, zegt Martin Kolbe, chief information officer bij Kuehne + Nagel. „Onze eigen ontwikkelde VGM Portal-oplossing, ontwikkeld door onze zeevrachtexperts en ons IT-team, stelt ons in staat praktijkervaring op te doen met blockchain-technologie in een productieomgeving op locatie en met een groot aantal transacties. Onze klanten profiteren van een fraudebestendige oplossing voor informatie-uitwisseling met derden met verbeterde efficiëntie en hogere transparantie.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties