Kwekerij biedt bezoekers gratis ’wifi’ aan

Kwekerij Van der Velde in het Gelderse Heerde, specialist in eenjarige zomerbloeiers, heeft bezoekers van haar open dag op zaterdag 30 april als ludiek cadeau gratis ’wifi’ aangeboden. Het bleek echter niet om …

draadloos internet te gaan, maar om een siergrasplantje dat naar de naam Isolepis cernua ’Wifi’ luistert. De kleinschalige kwekerij van Gerrit en Esther van der Velde, het bedrijf telt 5.000 m2 glas, ligt net buiten het centrum van Heerde, aan het Apeldoorns kanaal. „Wij hebben er bewust voor gekozen om ons te richten op verkoop aan de particulier in plaats van via de veiling”, zegt het stel.

Traditioneel houdt de kwekerij op de eerste zaterdag na Koningsdag een open dag. „Wie dacht tijdens deze dag op ons bedrijf gratis gebruik te kunnen maken van draadloos internet, kwam toch een beetje bedrogen uit. We hadden als presentje een ’groene’ Wifi voor onze klanten, namelijk het leuke grasje Isolepis cernua ’Wifi’.”

Pluktuin
Op het bedrijf worden fuchsia’s, pelargoniums, eenjarige zomerbloeiers en kuipplanten geteeld. Vanaf de laatste zaterdag in juni kunnen bezoekers een boeket samenstellen met bloemen die ze zelf kunnen plukken in een bij het bedrijf behorende pluktuin.

Esther en Gerrit van der Velde

Het grasje Isolepis cernua ’Wifi’ in combinatie met Petunia ’Vivini’ en Lobularia maritima ’Stream Pink’.