Kwekerij Groenhof maakt haar eigen hibiscus cultivars

Bedrijfsscan – Marco en Renate van Koppen runnen hun eigen hibiscuskwekerij in Poeldijk. Als kind groeiden ze allebei op met de kwekerij van hun vaders. Zij hielpen het duo twintig jaar geleden met het opstarten van hibiscuskwekerij Groenhof.

Ze begonnen met vier kleuren hibiscus en in de winter kweekten ze groene planten en kerstster. Renate veredelt hibiscussen en heeft inmiddels vijftien eigen cultivars, waarvan de meeste dubbelbloemig zijn. Zo maakte ze een verbeterde versie van de bekende cultivar Paramaribo en noemde deze rode hibiscus Première. Tegen Vakblad voor de Bloemisterij zegt ze: „De hibiscuswerkgroep heeft de teelteigenschappen enorm verbeterd en de bloem naar een hoger plan getild.”

Een van de vier vaste medewerkers beoordeelt de hibiscussen op kwaliteit, alvorens ze op het transportbandje te zetten. (Foto: Marrit Molenaar)

Meer lezen over Marco en Renate van Koppen, hun hibiscuskwekerij en hoe zij relevant blijven op de markt? Ze staan in de rubriek Bedrijfsscan van het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Vanaf vandaag ligt dubbelnummer 33/34 voor u klaar. De online versie is te vinden op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties