Kwekerij Ruiter-Wever investeert in energiezuinige LBK’s

  Sinds 2020 rekent kwekerij Ruiter-Wever uit Andijk niet meer af via de veiling. De afzet van hun tulpen regelen ze zelf, net zoals ze export en kwekerij van de bollen in eigen handen hebben. Feitelijk doen ze alles zelf. Zo duurzaam mogelijk, getuige hun investeringen in de nieuwste technieken, waaronder een zestal energiezuinige LBK’s

  Niels Ruiter pakt een rolmaat om de omvang van de groene ontvochtigers in de nieuwe kas zo exact mogelijk te bepalen. De hoogte is in te schatten, zo’n 2,5 meter. De vloeroppervlakte blijkt 4,5 bij 2,6 meter te zijn. Imposante getallen, maar door de poothoogte van de kas, 8 meter, valt de maatvoering van het apparaat niet uit de toon. En het betonpad is 7 meter breed, zodat er genoeg loopruimte is. Zelfs het voorste transportdeel van het containersysteem kan op het beton staan. 

  Vier grote, groene luchtbehandelingskasten (LBK’s) staan er in de nieuwe kas van 5.000 m2. In de bestaande kas staan er inmiddels ook twee. Luchtbehandelingsapparatuur die ook in kantoren wordt gebruikt. Green Simplicity en OC Agri maakten er een systeem van voor de tulpenkas.

  Meer weten over de techniek? Lees het in de bedrijfsreportage in het Vakblad van week 4. Online is het artikel te vinden via deze link

  Kwekerij Ruiter-Wever uit Andijk verdubbelde in 2020 hun bedrijf. Ze willen zo duurzaam mogelijk ondernemen, getuige hun investeringen in de nieuwste technieken. In de kas staan nu 6 energiezuinige LBK’s; techniek die tot nu toe vooral in kantoren is toegepast.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties