Hortipoint Kwekerij Sunshine Grow in gelijk gesteld door Raad van State

Kwekerij Sunshine Grow in gelijk gesteld door Raad van State

0

Woningbouw gepland aan de andere zijde van de Kniplaan in Voorschoten waaraan Sunshine Grow gevestigd is, mag niet zo dicht na de straat komen zoals gepland. De argumenten van Jos van den Berg hiertegen, zijn eind september ontvankelijk verklaard door de Raad van State. „Dit geeft erg veel voldoening. Als de huizen dichter op het bedrijf hadden gemogen, dan had ik extra maatregelen moeten treffen tegen verkeersoverlast, uitstoot vanuit mijn wkk-ketel en inzet gewasbeschermingsmiddelen. Gelukkig is rekening gehouden dat dit bedrijf er al sinds 1958 staat en inmiddels een derde generatie aan het roer komt”, oordeelt Van den Berg.

En of het nog niet genoeg is, vandaag 11 oktober mocht Van den Berg zijn zienswijze op het nieuwe bestemmingsplan waar de kwekerij staat toelichten. 15 november wordt deze door de raad vastgesteld, waarna de gemeente voornemens is een verzoek bij de kroon in te dienen voor onteigening. „Hier is ook woningbouw gepland. Prima, maar dan wel voor een goede prijs om te verkassen. Wederom door hetgeen wat hier door drie generaties ondernemers is opgebouwd”, oordeelt Van de Berg.

Op deze extra rompslomp buiten het runnen van een potplantenbedrijf staat Van den Berg uiteraard niet te wachten. Hij is wel blij dat het zijn vruchten afwerpt. „Rechtszaken voeren is niet een hobby van een ondernemer. Bij succes geeft het echter wel energie om de strijd voort te zetten.”

 

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar