Kwekerij van der Velden: “Digitalisering is niet meer te stoppen”

Freek en Martin van der Velden van potplantenkwekerij van der Velden zijn een hecht team. In 2021 jaar wordt Freek 65, en dan is het moment gekomen dat zijn zoon de kwekerij overneemt. Het tweetal verwacht veel van de ontwikkelingen rond digitalisering in de sierteelt en Floriday. „Digitalisering is niet meer te stoppen. Daar moet je als kwekers in meegaan.”


Al in 1913 startte opa van der Velden met groenten, op steenworp afstand van de huidige locatie in Delfgauw. Honderd jaar later praten de nazaten over de toekomst van hun bedrijf. Freek en Martin vinden het beide erg belangrijk dat er saamhorigheid in de sierteelt is. Zeker in deze onzekere tijden waarin corona de boventoon voert, maar ook rond de discussie die plaatsvindt over Floriday en de 100 procent digitaal koers van de veiling.

“Bellen wordt vanaf 2021 vast een stuk minder, maar het hoort wel bij ons werk”

Zoon Martin verwacht veel van Floriday. „Mooie ontwikkeling, en het gaat waarschijnlijk rust geven. Het gaat uiteraard wel meer discipline en tijd kosten om een voorraad goed in te vullen in op het digitale platform.” Tijdens het gesprek gaat de telefoon van vader onophoudelijk omdat klanten hem bellen. „Dat bellen wordt vanaf 2021 vast een stuk minder, maar het zal wel bij ons werk horen, want persoonlijk contact hoort erbij”, aldus Freek van der Velden.

Wil je het hele verhaal over Freek en Martin lezen, kijk dan hier in de digitale editie van Vakblad voor de Bloemisterij (week 50).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties