Kwekerijen Plantanious en Persoon Potplanten samen verder

Kwekerij Plantanious uit Kwintsheul en Persoon Potplanten uit De Lier gaan vanaf 1 januari 2021 intensief samenwerken. Insteek van de tweeling Freek en Joost Jansen (34) en hun ooms Aad (65) en John (55) Persoon is volledige samenwerking tussen hun twee familiebedrijven.

De klantengroep van de twee kwekerijen overlapt en het sortiment potplanten vult elkaar aan. „We versterken elkaar en willen vanaf 2022 samen verder groeien”, licht Aad Persoon toe. Het jaar 2021 wordt gebruikt om beide bedrijven zo veel mogelijk te vervlechten. Persoon, met een glimlach: „Ik heb een lijstje met zo’n 50 dingen die we nog moeten oppakken.” Insteek is continuïteit voor beide bedrijven, voor hun klanten en voor de medewerkers. Op zowel teelt-technisch als commercieel gebied gaan ze elkaar versterken en ondersteunen.

Samen ruim 9 ha potplanten

Plantanious teelt op 4,5 ha een breed assortiment bijzondere kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. Persoon Potplanten is lid van Decorum en produceert een breed assortiment groene kamerplanten op 4,7 ha. Hun specialist is het kweken van Monstera van eigen stek. De komende jaren blijven de bedrijven in ieder geval onder hun eigen naam opereren. Ze hebben beide lange relaties met veel klanten en die willen ze blijven bedienen met goede service en topkwaliteit.

Deze week vertelt Aad Persoon meer achtergronden over de samenwerking in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Plantanious en Persoon Potplanten lieten onderstaand filmpje maken als toelichting op hun besluit.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties