LTO Glaskracht Nederland verhuist naar Zoetermeer

Begin deze maand heeft het bestuur van LTO Noord Glaskracht definitief het besluit genomen om te verhuizen naar het Hortiversum in Zoetermeer. Het voormalige gebouw van het Productschap Tuinbouw (PT) is dan voor circa driekwart verhuurd aan tuinbouworganisaties.

De Nederlandse Fruittelers Organisatie, het Kwaliteits-Controle-Bureau en Groei&Bloei zaten al in het PT-gebouw. Afgelopen november zijn Frugi Venta en DPA erbij ingetrokken. Zij vormen samen het GroentenFruit Huis, de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector. Zij doopten het gebouw om in Hortiversum.

Voor LTO Glaskracht Nederland is verhuizen naar Hortiversum een logische keuze. Haar huidige huisvestingslocatie, het gebouw FloraHolland in Bleiswijk, staat immers te koop. In het kielzog van LTO Glaskracht Nederland verhuist het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw en Kasgroeit mee naar Zoetermeer. Per 1 september is de verhuizing een feit.

Samenwerking
Samenwerking tussen de tuinbouworganisaties ligt voor de hand, omdat de verschillende belangenorganisaties, zeker voor glasgroenten en fruit, nagenoeg de gehele keten beslaan. Daar zijn echter nog absoluut geen afspraken over gemaakt, stelt Geert Oosterhout. Evenmin over een ’Hortiversum-logo’ dat op het gebouw zou kunnen gaan prijken.