Koppert: ’Laat stem van natuur gehoord worden in Brussel’

Tijdens een werkbezoek van de EU Landbouwcommissie aan Koppert Biological Systems heeft mede-directeur Henri Oosthoek gepleit voor wetgeving die past bij biologische oplossingen.

Een delegatie van de Landbouwcommissie van het Europees Parlement begon dinsdag 29 maart haar werkbezoek aan Nederland met een rondleiding bij Koppert in Berkel en Rodenrijs.

Directielid Oosthoek vroeg de delegatie in zijn toespraak om een gunst. „Laat de stem van de natuur gehoord worden in Brussel. Wij als ’Partners with Nature’ weten dat er vele oplossingen zijn die naar wetgeving vertaald kunnen worden. De natuur heeft jullie hulp nodig.”

Het driedaagse bezoek aan Nederland was georganiseerd door Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD. Volgens hem waren zijn collega’s onder de indruk van de innovatiekracht van Koppert, die het mogelijk maakt meer en veiliger voedsel te produceren met minder impact op het milieu. „Ik vind het geweldig dat ik een grote delegatie van het Europees Parlement heb kunnen laten zien hoe een Nederlands bedrijf innovatief gebruik maakt van de natuur. Koppert is een bedrijf dat vooruitloopt op de rest. We moeten ervoor zorgen dat de regelgeving niet achter raakt.”

De vooraanstaande positie van de Nederlandse tuinbouw werd onderstreept door Rob Baan, directeur van Koppert Cress. „Een overbevolkt land als Nederland is in staat op duurzame wijze en in harmonie met de natuur gezonde producten te maken. Wij zijn de gezondste delta van de wereld.”

Dezelfde avond bezocht de delegatie Den Haag voor een ontmoeting met minister-president Mark Rutte, minister van Economische Zaken Henk Kamp en staatssecretaris Martijn van Dam.