Bloem en Blad Bloemen en planten Laatste Dutch Tulip Awards uitgereikt

Laatste Dutch Tulip Awards uitgereikt

0

Royal FloraHolland heeft donderdagavond 10 januari de Dutch Tulip Awards uitgereikt voor de beste noviteiten. Het was voor de laatste keer dat de veiling dit op deze manier organiseerde. Het stukje noviteiten laat de veiling los.

In de categorie snijbloemen ging de eerste prijs naar lisianthus ‘Botanic Pink’ van Montana Lisianthus uit Poeldijk. Bij de kamerplanten was Tropical Plant uit Naaldwijk de winnaar, met de Monstera Monkey Leaf. Bunnik Plants uit Bleiswijk ontving de Dutch Tulip Award voor helianthus Funshine Multiflower.

Er werd dit jaar ook weer een award uitgereikt in de categorie concepten, deze ging naar het phalaenopsis frame van Artisan uit Nieuwaal.

Royal FloraHolland bekroont al 27 jaar de beste marktintroducties. De veiling gaat zich vanwege het tekort aan capaciteit niet meer bezighouden met noviteiten. Dus ook niet met de uitreiking van de Dutch Tulip Awards. „Er komt een hoop bij kijken en als we dit goed willen doen, hebben we eigenlijk meer mankracht nodig en dat is er niet. We zijn een commerciële organisatie en er worden andere keuzes gemaakt”, aldus Anne-Marie Looije.

Ook het noviteitenplein op de beurzen zal verdwijnen. Nu bood de veiling deze dienst gratis voor kwekers aan, maar ook dat behoort tot het verleden. „We horen hier op de uitreiking wel geluiden dat mensen het jammer vinden en ook dat ze hopen dat de Award blijft bestaan. Het is goed dat mensen er zo over denken. Wie weet komt er wel weer wat nieuws en wordt het op een andere manier weer opgepakt.”

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar